Projecten

 

Enkele voorbeelden van de projecten die wij gerealiseerd hebben.

Jaarlijks doneren wij geld aan La Esperanza voor het financieren van studies van kinderen op de middelbare school en jongeren om naar de universiteit te kunnen gaan.

Daarnaast helpen wij op vele gebieden op 'project basis'. Onderstaand een aantal voorbeelden hiervan.

2020 Kerstmaaltijden

In het coronajaar werd de armoede alleen nog maar groter in Nicaragua. Een speciale kerstactie zorgde ervoor dat 100 gezinnen een mooie kerstmaaltijd konden krijgen van ons.

Klik hier voor meer info over deze actie. Klik op onderstaande afbeelding voor een filmimpressie.

2019 Kringloop Een Aarde Asten

Broodnodig waren diverse reparaties en onderhoud aan de Learning Centra, maar ook de aanschaf van een watertank. Ook nu weer bood Een Aarde een fantastische helpende hand.

Klik hier voor meer info over deze actie.

 

2019 Statiegeldactie PLUS

Enkele maanden was Nica-Friends een van de goede doelen waaraan inwoners van Asten hun statiegeld konden doneren bij PLUS Erik Görissen. De supermarkt stelt jaarlijks verschillende goede doelen in staat om via de statiegeldautomaat extra geld op te halen. De actie leverde voor Nica-Friends ruim €350 op! Het geld is besteed aan de Learning Centra van La Esperanza Granada om leer- en oefenspullen te kopen. La Esperanza Granada heeft vier van deze LC’s in eigen beheer, waar iedere dag zo’n 300-400 kinderen komen. 

2019 Kai flikt het!

Kai Hoogenboom liep de halve marathon van Eindhoven in 2 uur en 22 minuten! Met zijn prestatie haalde hij € 267,50 op voor Nica-Friends, waardoor er tientallen rugzakjes gevuld kunnen worden met schoolspullen.
Duizendmaal dank Kai!

2019 Gladde Idolen voor Nicaragua

Een groep hele enthousiaste meiden liep samen de Nijmeegse Vierdaagse en haalde geld op voor Nicaragua. Wat een toppers en wat leverde het een mooie bijdrage op!

Klik hier voor meer info over deze actie. En hier voor de besteding.

 

2019 Pubquiz - België

Neem ca. 150 deelnemers, veel hersenkrakers en een ruime zaal, en je hebt succes met een Pub Quiz voor La Esperanza Granada.

Jelle uit het Belgische Halen organiseert al enkele jaren een quiz voor LEG, en begin mei reisden verschillende Nica-Friends af naar Halen om deel te nemen. Hoewel de eindklassering voor de Nederlandse deelnemers wat tegenviel, is de uiteindelijke opbrengst een groot succes! Jelle heeft € 1.615 euro opgehaald voor LEG! 
Het geld werd besteed aan de aanschaf van vele leermiddelen voor de Learning Centers, een jaarlijks terugkerende behoefte. Jelle bedankt!

 

2019 Avans Hogeschool Breda

Jaarlijks wordt de Tour d'Avans gereden door studenten en personeel om zo geld op te halen voor goede doelen. Met de € 4000 die aan ons gedoneerd werd, konden veel schoolspullen aangeschaft worden.

Klik hier voor meer info over deze actie.

2019 Communicanten groep Asten

In het kader van Communie doen en ook iets bijdragen aan de wereld werd deze actie gedaan. Met de opbrengst konden we kinderen een bril laten aanmeten. 

Klik hier voor meer info over deze actie.

2019 Kringloop Een Aarde Asten

La Esperanza had dringende behoefte aan een voertuig om de eigen computers en overige apparatuur dagelijks naar de Learning Centra in de stad te kunnen brengen. De donatie van € 5000 van Een Aarde maakte dit mogelijk.

Klik hier voor meer informatie.

2018 Stichting ORO Deurne

Tijdens de kerstmarkt voor het personeel van stichting ORO Deurne doneerden veel personeelsleden een deel van hun kerstcadeau aan Nicaragua. Hier werden boeken, schoolspullen en maaltijden van gekocht.

Klik hier voor meer info over deze actie.

2018 Peelland College Deurne

Aan het eind van het jaar organiseerde de tweede jaargang van het Peelland College  diverse acties om geld op te halen voor Nicaragua. Met het geld werden en worden nog steeds twee studenten van een middelbare school gesponsord.

Klik hier voor meer info over deze actie.

2018 Stichting Vlooienmarkt Deurne

Via Stichting Vlooienmarkt ontvingen we een mooie donatie voor de aanschaf van dringend noodzakelijke lestafels.

Klik hier voor meer informatie.

 

2018 Kennedymars Sandra en Kim

Sandra van Gerwen en Kim Mooren liepen de Kennedymars (40 km) in Someren in het weekend van 7 juli. Een ontzettend knappe prestatie! Hun verslag:

"Zondag was het dan zover: we hebben het rondje Someren gelopen! 40 km in de benen en een geweldig bedrag van € 1.250 opgehaald! Wij willen graag iedereen die een steentje heeft bijgedragen bedanken!! Met dit geld kan La Esperanza lokale vrijwilligers aannemen die een vergoeding krijgen voor het helpen in de learning centers. Op deze manier ondersteunen we inwoners van Granada die hun baan zijn verloren en tegelijkertijd ook de kinderen die naar de learning centers kunnen blijven gaan en daar de aandacht en begeleiding krijgen die ze zo hard nodig hebben in deze roerige tijd! Bedankt voor alle steun!! ".

 

 

2018 Kringloop Een Aarde Asten

In dit jaar doneerde Een Aarde een fors bedrag om op maar liefst 3 scholen betere en nieuwe toilet faciliteiten te realiseren.

Klik hier voor een overzicht van het werk en het resultaat!

2017 Basisschool Sint Bonifatius Asten

Samen met de Sint Bonifatius werd een sponsorrun georganisserd en geld opgehaald voor de realisatie van een leeshoek in een Learning Center voor de kinderen.

Klik hier voor een overzicht van het werk en het resultaat!

2017 Basisschool Tijl Uilenspiegel Deurne

In 2017 waren het de kinderen van Tijl Uilenspiegel die zich inspanden voor Nicaragua en geld ophaalden voor de realisatie van een leeshoek voor de kinderen.

Klik hier voor een overzicht van het werk en het resultaat!

2016 Renovatie daken en plafonds 

In 2016 doneerden we flink om op de school Pueblo Antonio Cuadra een aantal klaslokalen te voorzien van nieuwe daken en plafonds. Margje en Elmke maakten daar een mooi filmpje van.

Klik op onderstaande afbeelding voor een filmimpressie.

2016 Basisschool Ratelaar Deurne

De kinderen van de Ratelaar liepen in 2016 om geld in te zamelen voor de aanschaf van een boekenkast, gevuld met boeken.

Klik hier voor een overzicht van het werk en het resultaat!

2016 Rabobank De Langstraat loopt voor Nica-Friends

De Rabobank De Langstraat uit Waalwijk haalde op 9 oktober 250 euro op voor Nica-Friends. De bank liep mee in de estafette tijdens de Marathon van Eindhoven. 

De vier deelnemers, onder wie Peter Admiraal, mochten een goed doel uikiezen, waaraan 250 euro werd geschonken. Het werd Nica-Friends. Enorm bedankt!


 

2016 Kringloop Een Aarde Asten

In dit jaar doneerde Een Aarde voor het eerst een bijdrage voor de realisatie van de Learning Centra. Met het geld werden plafonds en ventilatoren vernieuwd.

Klik hier voor een overzicht van het werk en het resultaat!

2016 Basisschool Rendal Lierop

In 2016 vond een sponsorrun plaats om geld op te halen voor schoenen voor kinderen die zelfs geen schoenen hebben.

Klik hier voor een overzicht van het werk en het resultaat!

2015 Kringloop Een Aarde Asten

De Pablo Antonio school met ruim 800 kinderen had slechts 2 toiletten voor kinderen en docenten. Met de hulp van de donatie van Een Aarde (www.eenaarde.nl) werd een nieuw toiletgebouw en was faciliteit gebouwd. Meer hygiene, meer gezondheid.

2015 Bouw klaslokaal Dezambeg Nicaragua

In dit jaar doneerden we aan Nicaragua voor de bouw van een nieuw klaslokaal op de Dezambeg school.

2015 Basisschool Dierdonk Helmond

In 2015 organiseerde Dierdonk Helmond een sponsorrun met als doel geld op te halen voor de bouw van een nieuw klaslokaal in Granada.

Klik hier voor een overzicht van het werk en het resultaat!

 

 

De afgelopen jaren hebben we veel projecten gerealiseerd, samen met veel mooie organisaties.